Sportaanbod G&A Rolde

Aerobics

Een uur lekker bewegen op muziek, om de conditie op peil te houden en de spieren te versterken. De ene keer mét steps, de andere keer zonder. Het eerste half uur wat intensiever, het tweede half uur hoofdzakelijk grondoefeningen om de spiergroepen te trainen. Sportief bezig zijn maar ook gezelligheid staat hoog in het vaandel.

Kijk voor het actuele rooster op Lestijden

Ouder en kind gym

Vanaf het moment dat kinderen kunnen lopen, kan er gestart worden met ouder en kind gym
Bij ouder- en kindgym krijgen kinderen van 1½ t/m 4 jaar de kans om in tal van verschillende situaties te bewegen onder begeleiding van hun eigen vertrouwde (groot)ouder én een geschoolde docent. Het aanbod is divers: klimmen en klauteren, rollen en kruipen, springen en duikelen; je kunt het zo gek niet verzinnen. De kinderen ervaren wat het is om met andere kinderen te bewegen, maar zijn toch nog in de vertrouwde omgeving van mama, papa, opa of oma.

Tijdens de lessen wordt er spelenderwijs gewerkt aan de motorische ontwikkeling van het kind. Door veel en gevarieerd te bewegen leert een kind vele bewegingen onder de knie te krijgen. Bewegen is echter ook belangrijk bij het leren van taal. Kinderen leren begrippen als onder, boven, over, achter, links en rechts alleen door zich deze begrippen bewegend eigen te maken.

Kijk voor het actuele rooster op Lestijden

Kleutergym

Na de ouder en kind gym kunnen kinderen uit de groepen 1 en 2 op woensdag verder gaan met gymen.

Kijk voor het actuele rooster op Lestijden

Gym

Voor de kinderen vanaf groep 3 van de basisschool is er gym, het vervolg op kleutergym. Maar ook degene die niet op kleutergym heeft gezeten, is van harte welkom!

Kijk voor het actuele rooster op Lestijden

Turnen

Voor de fanatieke gymnasten is er de mogelijkheid om te gaan turnen. Deelname aan provinciale- en landelijke wedstrijden voor iedere turnster op eigen niveau behoort tot de mogelijkheden.

We hebben naast de selectiegroep ook een recreatiegroep voor die kinderen die turnen wel leuk vinden maar nog niet direct wedstrijden willen doen.

Kijk voor het actuele rooster op Lestijden

Voor vragen of meer info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


© 2024 G&A Rolde, Alle rechten voorbehouden